Most indul igazán a szezon

A szokásos augusztusi pár forduló utáni válogatott szünet végére értünk. Legutóbb egy „félkész” csapatok csatájában játszottunk gól nélküli döntetlent ami sajnos történelmileg a jó eredmények közé tartozik a Juventus vendégeként. Aztán egy igen mozgalmas, igazából még mindig zajló piaci záráson vagyunk túl és most már (szinte) teljes csapattal készülhetünk az igazi pörgős őszi szezonra.

Kezdjük először egy kis érdekességgel: a Juventus meccs előtt még blogunk (lokáció miatt végül pontosan én) meghívott vendégként szerepelt a Diavoli blog podcastjában ahol a fő téma Fonseca volt, de beszéltünk sok más érdekességről is. A facebook oldalon már kint volt, de aki lemaradt róla az pótolhatja, és mivel egész jól sikerült a beszélgetés (mi legalábbis élveztük) lehetséges, hogy egy Milan elleni meccsnél várható folytatás.

Visszatérve a Roma-ra, csapatunk az előző meccsen egy összeszedett produkciót mutatott a Juventus ellen, ahol azért látszott, hogy egyik csapat sincsen még készen. Mi egy jó kezdés után nem kockáztattunk különösebben, inkább arra fókuszáltunk, hogy ne legyen még kínosabb a szezonkezdet.

Sajnos azért így sem fényes ez a két pont, sok más csapat mellett, de a 17. helyen várja a csapat azt, hogy végre meglegyen az első győzelem a szezonban. Ezt a Genoa otthonában szeretnénk elérni akik ilyen szempontból jobban állnak, hiszen eddig 4 pontot szereztek. Az első fordulóban az Intert fogták meg némi szerencsével (2-2) majd a Monza otthonában nekik sikerült nyerni egyetlen góllal. Ezek után viszont otthon kikaptak a Verona elleni ami árnyalja a jó kezdést. A meccsek összefoglalói alapján Gilardino csapata sem állt még össze teljesen augusztusban, hátul könnyen megzavarhatóak voltak, főleg kontrákból, de egyéni megoldások és a jobb beadások is okoztak gondot. Cserébe legalább az ellenfél hibáit jól használták ki. Nagyon jó lenne végre több koncepciót és képességet látni a csapatunk részéről ami a gólszerzést illeti, mivel az elmúlt fordulókban ebben igencsak alulszerepeltünk és a Juventus elleni meccs sem volt ebből a szempontból más.

Dybala azzal került be a hírekbe az elmúlt héten, hogy ő viselhette először Messi után az argentin 10-es mezt

Nálunk az átigazolási szezon zárultával indult csak be igazán a piaci aktivitás. Egyrészt sikerült Smallingot lepasszolni Szaud-Arábiába ami nagyban hozzájárult a nyáron végrehajtott rekordszintű fizetéscsökkentéshez, de mellette valahogy sikerült az Al-Ettifaq-tól (akik már korábban 12 milliót küldtek Aouar-ért) még 9 milliót szerezni Joao Costa-ért akik így korábban ingyen érkezőként nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat tudjon befektetni a nyáron. A legfrissebb távozó-saga Zalewski volt, aki a nemzeti csapatban rendszeresen hozza a „Golden Boy” teljesítményt, miközben Rómában az első szezonja óta csak vergődik. Őt a Galatasaray szerette volna megszerezni, de elvileg túl sok pénzt kért, ami a szerződéshosszabbításánál is akadály. Emiatt most (nem De Rossi döntésével) kitették a keretből, hogy gondolkozzon egy kicsit a pénzügyi igényein a jövőre lejáró szerződésével. Ez tehát még okoz egy kis zavart, főleg hogy az edző elvileg (és az eddigi meccsek alapján tényleg) számítana azért rá. Pozitív azonban, hogy sikerült megint nagyon biztató ingyen igazolható neveket szerezni, a védelembe. Hermoso az Atletico után csatlakozott hozzánk, Hummels pedig Smalling helyére érkezett, amivel négy nagyon jónak tűnő belső védő lett a keretünkben

Hermoso BL gólja a Lazio ellen, az olasz ellenfelek ellen rendre megjelenő Roma zászlóval az Atletico stadionban.

Az új igazolásoknak köszönhetően és az első 3 meccs tapasztalatai alapján arról lehet olvasni, hogy a Genoa ellen 3-5-2-es formációra állhat át a csapat. Ez egy logikus döntésnek tűnik, megfelelő kvalitású szélső védők hiányában és azt figyelembe véve, hogy szegény Dovbyk eddig nem nagyon tudta megmutatni, hogy mit tud, hiszen teljesen el volt szigetelve a csapat játékától. Így reméljük kicsit több támadószellem szorul majd a játékba és a Genoa ellen végre elkezdenek jönni majd a gólok. A kezdőbe várhatóan Hermoso kerül be Ndicka és Mancini mellé, a széleken Angelino és Saelemaekers, míg középen a nagyon biztatónak tűnő Koné mellett Cristante és a válogatottban sérülést összeszedő Pellegrini helyett Baldanzi (vagy Pisilli). Elől Dybala és Dovbyk párosa talán nagyobb sikereket eredményez majd az eddigieknél.

Természetesen nagyon fontos lenne végre begyűjteni a 3 pontot, mivel a teljesen átalakult és megint eléggé kiegyenlítettnek tűnő Serie A mezőnyben az ilyen találkozók lehetnek a már régóta várt BL indulás eléréséhez. Ráadásul a legutóbbi genoai szereplésünk egy nagyon súlyos vereség volt, akkor 4-1-re kapott ki a csapat Gilardino gárdája ellen úgyhogy bőven van mit törleszteni és ez intő jel is lehet, hogy nagyon nem szabad félvállról venni az ellenfelet.