X

Velence után Baros

Túl a Venezia elleni bajnokin, vehetünk egy mély lélegzetet. DDR négy bajnoki nulla győzelem, Juric két bajnoki hat pont. És ezzel nem DDR munkáját szeretném megítélni; viszont a tényeket leszögezhetjük. Szóval némi nyugalom telepedhet a trigóriai irodákra, bár ez a jég véleményem szerint még nagyon vékony, és pár rosszabb/szerencsétlenebb meccs után újra visszatérnek a gondok. Sajnos bizonyos játékosokon én is azt látom, hogy nincs kedve futballozni rommá van hajtva. Ki tudja ennek mi lesz a vége, de gyanítom, hogy ebben az idényben nem játsszunk nemzetközi kupadöntőt.

Örülhetünk Pisilli góljának, találtunk egy újabb gyémántot az akadémián. Remélem nem fogjuk úgy felemészteni, ahogy sok már kiváló saját nevelésű játékost sikerült. De talán még ennél is fontosabb volt, hogy Cristante szintén betalált. Kvíz kérdés; mikor rúgott utoljára gólt a jó Bryan? (tudom meg lehet nézni a neten, de emlékezetből próbáld..,)

„Négyvédős rendszerre váltottunk, ami jól működött, majd visszatértünk három védőre egy plusz középpályással, hogy számbeli fölényt teremtsünk, és ezt tökéletesen hajtottuk végre. A cserejátékosaink, köztük Leandro Paredes, kiemelkedő munkát végeztek. Ahogy már korábban is mondtam, néhány játékosom időnként kissé lassan reagált, de ez érthető az Athletic Club elleni feszített tempójú mérkőzés után.” – fogalmazott Juric. Maradjunk annyiban, hogy óriási szerencsénk is volt.

Szépen csöndben zárkózunk, olyan mértékű körbeverések vannak jelenleg a Serie A mezőnyében, hogy 4 pontra a tabella teteje. Bizony. Szóval dolgozni kell, és ebből az idényből is bőven ki lehet(ne) még hozni sok mindent. Megpróbálok ebben bízni. Monza (i), Inter (h), Fiorentina (i), Torino (h) lesz a bajnoki menü októberre, megspékelve két nemzetközi mérkőzéssel; Elfborg (i), Dinamo Kijev (h). Nem fogunk unatkozni; bár a közvetítési mizéria erősen érinti az AS Roma meccseit, így viszonylag nehéz tévés közvetítést találni, de jó stream mindig akad! (sic!)

De foglalkozzunk a soron következő kihívással, és nézzük, mire számíthatunk az Elfborg ellen, idegenben az új lebonyolítású Európa Ligában? Sokan, sokféleképpen szételemezték az új kiírás előnyeit, hátrányait, nem sorolom. Rengeteg kiváló írást találtok erről a neten. Kell nyolc meccset játszanod, különböző ellenfelekkel szemben, visszavágók nincsenek, mész – lejátszod, és máris tovább állsz, pont úgy, ahogy a többiek szintén teszik. Az AS Roma a svéd bajnokságban pallérozódó Elfborg vendége lesz csütörtökön este.

Mit érdemes tudni a svéd ellenfélről? Azt mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy a fiatal vezetőedzőjük Hiljemark (32) több olasz csapatban megfordult. Palermo és Genoa játékosként bizony tört borsot már a fővárosiak orra alá. A sajtótájékoztatón nagyon visszafogottan nyilatkozott a vezetőedző; „Jobb csapat az AS Roma, valószínűleg alárendelt szerepben kell majd játszanunk a mérkőzésen. Viszont pár lehetőségünk, kontránk Nekünk is lesz, azokat kell majd könyörtelenül kihasználni.” Mindenesetre kíváncsian várom, mekkora nyomás alá tudjuk/akarjuk helyezni az amúgy kiváló formában lévő svédeket. Esélyesként ritkán sikerül egyértelműsíteni a papírformát.

Boras városában, a patinás Boras Arenaban (16 200 férőhely), csütörtökön 21:00-kor rajtol az EL második fordulója az AS Roma csapatának. A sajtó kezdőbe várja Leo’ Paredest és Baldanzit, ugyanitt boncolgatják, hogy Hummels és Mathew Ryan szintén pályára kerülhet. Nyilván némi rotációra szükség lesz. Nagyjából mennyiségre meg is vagyunk, szóval miért ne próbálná ki Juric az újakat. Költői a kérdés.

A svéd csapatban Baidoo lesz a legérdekesebb figura, 10 gólos idén a ghánai srác. Annyi szépséghiba azért van, hogy 25 bajnoki forduló lement az északi bajnokságból. (tavaszi-őszi lebonyolítás) Tavaly egyébiránt pontegyenlőséggel (Malmö 64-64 pont) lett második az Elfborg. Ennek jogán szerepelnek az EL-ben.

Ciprusi (Paphos), moldáv (Sheriff), horvát (Rijeka) és norvég (Molde) ellenfelek árán, négy selejtező után került főtáblára ellenfelünk, szóval amellett hogy a bajnokságban menetelnek, komoly nemzetközi mezőnyön kellett átverekedniük magukat az EL elitjéhez. Nem mellesleg az első fordulóban, Hollandiában játszottak egy igen izgalmas mérkőzést az AZ Alkmaar (3:2) vendégeként. Három lövésből született a két vendég gól. Érdekes, hogy Hiljemark pont ezt a hatékonyságot említette az interjúban. Azon a mérkőzésen piros lapot kapott Holmen nem fog pályára lépni, eltiltását tölti.

A történelem könyvekben nem találtam hivatalos, egymás elleni mérkőzést, szóval debütál ez a párharc, bár a két település között meglévő 2 200 km gondolom szezon előtti barátságos mérkőzéseket nem vetít előre. Játékvezető az észt Kristo Tohver lesz, közvetítést pedig az RTL+, amennyiben kifizetted. Pár tippet majd mi is adunk, hol keresd a kora esti meccset. Hajrá!

Szentesi János:
Related Post