X

Hétközi kötelező

 

A hétvégi várt könnyed siker után egy újabb feljutó otthonába látogat a Roma. Ezúttal délre kirándulnak a farkasok, a Benevento hangulatos stadionjába. A Stregoni, azaz Varázslók becenévre hallgató csapat sereghajtóként várja a találkozót, a Romának pedig minden alkalmat meg kell ragadnia a zárkózásra, főleg, amíg egy forduló hátrányban van a lejátszott mérkőzéseket tekintve.

A Benevento a Serie B tavalyi kiírásában az ötödik helyen végzett, a play off során pedig a Speziát (khm), a Perugiát és a Carpit múlták felül a feljutásért vívott harcban, így idén történetük során először szerepelnek az elsőosztályban. A kispadjukon annyira régi ismerős ül, akire én például nem is emlékezhetek, ám Marco Baroni bizony játszott egykor a Romában, méghozzá a ’80-as évek közepén. Nem ő az egyetlen exrómai, a keretben két Roma nevelésű játékos is szerepel, a nagy igéretnek induló Marco D’Alessandro és Luca Antei, viszont egyikük sem lesz tagja a keretnek. Akárcsak a Hellas Verona, ők is egy nagy pofon lendületével fordulnak a Roma elleni meccsre, a Serie A-ban egyedüliként pont nélkül, mindössze egyetlen gólt rúgva, azt is az első fordulóban.

Végre Gonalons is bemutatkozhat.

Ami a Romát illeti, egy-két posztot biztosra vehetünk, Di Francesco a tőle megszokott egyenes, ködösítésektől mentes sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Gonalons játszani fog, Florenzit viszont nem lehet újra kezdetni. Schick sajnos újra megsérült, rá még továbbra is várnunk kell, illetve Nainggolan is kimaradt a keretből. Cengiz Ünder bemutatkozhatott a Verona ellen, nem is sokon múlt, hogy gólt szerezzen, nem kizárt, hogy szerdán is láthatjuk, ám szerintem valószínűbb egy El Shaarawy, Dzeko, Perotti hármas elöl. A legvalószínűbb, hogy egy Alisson; Bruno Peres, Manolas, Juan Jesus, Kolarov; Strootman, Gonalons, Pellegrini; El Shaarawy, Dzeko, Perotti tizeneggyel áll fel a Roma.

Marco Baroni Roma mezben.

Ha azt hittétek volna, hogy a BL helytállás és a Verona elleni siker után esetleg lassítanának az újságírók, tévedtetek volna, de tudom, hogy senki nem gondolt erre komolyan. Megint előjött a roppant időszerű Zeman-Di Francesco összehasonlítás, és a kedvencem, hogy a Romát már sokan kiírták a Scudettóért folyó harcból, és fontos lenne, hogy a Milan elleni rangadó előtt a kötelezőket hozza a csapat. Örülök, hogy ezeket az embereket nem térítette el a Milan 4-1-es perece a Laziótól, mert utána tényleg nagyon magabiztosan verték az Austria Wient. Di Francesco valószínűleg az utolsó ember lenne, aki ezeken meglepődik, de akár arról is szólhatnának az edzői interjúk, hogy meccsről meccsre mutat fejlődést a Roma. Végül azonban minden nyilatkozat üres szavakból áll, szerda este verni kell a Beneventót, hogy ne maradjunk le az élmezőnytől.

Curvasud93:

View Comments (38)

  • OFF-jellegű a kérdésem:
    Ti miért gondoltátok azt, még a BL-meccs előtt, hogy az Atletico Madrid jobb csapat, mint a Roma?
    (Láttam a meccset, jobban játszottak a Matracosok, de előzetesen is azt mondta mindenki, hogy jobb az Atletico)

    • Miért gondoltuk azt? Azért mert az! :D :D Vagy ez most beugratós kérdés volt?

      • én most némi visszaesést látok az Atletico Madridnál. Van egy olyan érzésem, hogy nem lehet sokáig büntetlenül játszani azt, hogy mindig eligazol a csapat legjobbja. Oké, most nem ment el tőlük meghatározó játékos, de nem is érkezett. És mivel már tavaly sem éreztem azt, hogy annyira toppon lennének (szerintem a helyükre kerültek a Barca és a Real mögé), én nem tartottam volna olyan nagy szenzációnak, ha otthon megvertétek volna őket. Pont előtte, a Valencia ellen is hasonló meccset produkáltak, mint ellenetek, nem tudtak ott sem gólt rúgni

        • Véleményem szerint roppant következetesen végzik a dolgukat az Atletico csapatánál, évek óta, lassan egy évtizede ugyanaz az edzői gárda, a csapat gerincét felépítették, egyben tudják tartani.

          A Simeone érában produkált eredményeik pedig magukért beszélnek. Nyilván ebből következtettünk erre a dologra, hogy jelen helyzetben az ATM jóval az AS Roma előtt jár.

        • Elméletileg megverhettük volna őket, sőt, tudom, hogy mindig én bírózok, de nekünk még hiányzik egy tizenegyesünk is arról a meccsről. :(

          Azért szerintem az Atléti nagyobb játékerőt képvisel, szinte minden poszton jobbak és akkor az edzőkről nem is beszéltünk. Valójában szerintem az Atléti kezd felzárkózni az abszolút élmezőnyhöz. Madridban érdekes lesz a visszavágó.

    • Mert kétszer játszottak BL döntőt a közelmúltban, kétszer is épphogy nem nyerték meg, és negyeddöntőnél alább amúgy sem adták.

    • Az UEFA ranglista másodikról beszélünk akinek a játékosai átlagosan kétszerannyit érnek mint a mieink? Igazából csak az edzők közötti tapasztalati különbség lehetett az okat szerintem... :D

  • Mondom 75. perc szopásra áll az Inter, bekapcsolódok a végébe. Épp tizit kap inter mert Bologna védője ősszeesik saját lábában és esés közben elüti az ellent bohózat. kár volt ide kapcsolnom :)

    • Amikor megláttam, hogy büntetővel mentett pontot a mesés kelet gazdagságával bíró csodamilánó kopaszabbik fele már éreztem, hogy finoman szólva is erős lehetett az ítélet. Ennek ellenére azért kellemes elégedettséggel tölt el, hogy Milan után már az Inter is bukott egyet. A Juve ráadásul a Fiorentina-t fogadja míg a Napoli a Lazio-hoz látogat szóval dörzsölhetjük a kollektív tenyerünket hátha több ponthullajtás is lesz az élen. Na persze ehhez az kell, hogy este nyolckor már elégedetten hátradőlve csodálják a játékosaink azt az addig ismeretlen városkát.

      • adható volt, csak komikus. Oldalvonal felé fut Éder elesik saját lábába védő és ahogy elesik kezével elüti. Amúgy a sokra tartott Interünk örülhet 1 pontnak Bolognaba, azt se érdemelték volna meg.

        • Ha lenne igazság a fodballban (tudom sose volt), akkor ennek az Inter-nek 5 forduló után 4 pontja lenne, ehelyett van 13... Tegnap semmit nem érdemeltek, az első félidőben lemosta őket a Rossoblu, és bár a tizi adható volt, de ha nem gabalyodik össze M'baye lába, akkor kizárt, hogy kiegyenlítsen az Inter

          • Igen, én úgy gondolom hogy ez a Spalletti- faktor. Büdös, ótvar, szar játékkal de jönnek nekik a 3 pontok...

  • Érdekes a kezdő kérdése. A védelem eléggé adott, Pellegrini is megérdemelné, hogy kezdjen, nem tudom Ninja EDF-nél mennyire lesz nélkülözhetetlen, másfél év Spalletti után furcsa olyan összeállítást látni amiben nincsen benne. El Shaarawy is megérdemli, hogy kezdjen, de Perottit mindenképp visszatenném, nem tudom, hogy melyikük milyen szívesen játszik a jobb oldalon, de Ünderrel se járunk rosszul. Középre én kipróbálnám Defrelt a rendes posztján...mikor ha nem most alapon. Majd Dzeko mehetne csereként 30 percre remélhetőleg helyette de akár mellé is ha gáz van.

  • Közben olvasom, hogy Schick állítólag október közepén fog visszatérni, a szünet után. Ha igaz a Roma orvosai úgy döntöttek, hogy nyugodtan gyógyuljon ki az izomsérülésből és a Napoli elleni meccsen lehetne majd bevetni.

    Én mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy a Napoli ellen egy olyan játékos fog kezdeni, aki alig játszott tétmeccsen.

  • Lehetséges összeállítások estére:

    LA GAZZETTA DELLO SPORT
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Under Dzeko, Perotti.
    IL MESSAGGERO
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Under Dzeko, Perotti.
    IL TEMPO
    Alisson; Peres, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    LEGGO
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    IL CORRIERE DELLA SERA
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Under Dzeko, Perotti.
    IL CORRIERE DELLO SPORT
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.

  • Ez a Castan szerződés? Ő lesz a Lobont 2.0? Persze szeretjük csak nem értem.

    • lényegében maradt minden a régiben csak a hátralevő fizetését így nem kettő hanem három év alatt kell majd kifizetni.

  • Megvan a stream öröm és boldogság erre kinek a hangját hallom meg??? Buzi juvés Egrinek, nah ez legyen ma a legnagyobb bajunk. Nekem tetszik a kezdő, bár Fazio, JJ kettőstől tartok picit...

        • Milanos. De ha őket kérdezed, akkor azt mondanák, hogy Inter szurker. Szerintük meg Juve. De viccet félre téve, tényleg Milan szurkoló.

          • Azt nem tudom, hogy a vérmesebb fajtából, vagy csak Olaszországon belül, de ott biztosan ők a kedvence. A nagy szerelme meg Brazília.

          • Biztos forrásból (tőle) tudom, hogy Cesena és Bari szurkoló. De valóban a Brazília a mindene. Van egy stílusa az biztos, de ő tényleg kimondja, amit gondol, és ez sokaknak nem tetszik (meg lehet nézni az fb oldalát). A Digi-nél szinte mindenkinek meg van a favorit (vannak juventinok, milanistak, interistak, romanistak), neki nem volt, ezért választotta a Cesenat és a Barit. :D

          • Valahogy sejtettem, hogy nem a Napolinak, vagy a Fiorentinának szurkol. :)

  • Nagyon jó lenne, ha a mi "hős fiaink" kiszednék az ujjukat a seggükből és elkezdenék komolyan venni a meccset, mert ennek így nem lesz jó vége.

  • Abban mi az előnyszabály, hogy a kapuval szemben 20 méterre felrúgják Pellegrinit, és akkor mi meg hátrafele tudunk passzolni?

Related Post